Οι μαθητές της Α τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας επισκέφτηκαν στις 23-5-2023 τις εγκαταστάσεις του ΔΙΕΚ ΠΕ Λάρισας- Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, στο πλαίσιο διδακτικής επίσκεψης.

Ξεναγήθηκαν στα ιστορικά κτίρια της Σχολής από τον κ. Νίκο Τσουλούφα, εκπαιδευτικό της Σχολής, και ενημερώθηκαν για τις σπουδές στην Αβερώφειο. Πρόκειται για μια Σχολή εμβληματικού χαρακτήρα για την πόλη της Λάρισας, προσφορά του εθνικού ευεργέτη Γ. Αβέρωφ. Η περιήγηση στο συγκρότημα των 40 περίπου κτιρίων της Σχολής ήταν ένα ταξίδι στον χρόνο, καθώς πρόκειται για κτίρια των αρχών του 20ού αιώνα, σε μια πόλη όπως η Λάρισα στην οποία η σύγχρονη οικιστική ανάπτυξη άφησε ελάχιστα δείγματα αρχιτεκτονικής του παρελθόντος. Σήμερα στον χώρο λειτουργούν εργαστήρια γεωργικών μηχανημάτων και μηχανολογίας, καθώς και βουστάσιο, χοιροστάσιο, πτηνοτροφείο και καλλιεργήσιμοι αγροί για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της σχολής.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Ευαγγελία Κακαρόντζα, Γιάννης Βλησσάρης, Ηλίας Παρλάντζας και Αναστασία Ντανίκα.

 

 

 

Total Page Visits: 87 - Today Page Visits: 1