Skip to main content

To 1o Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας σε Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο στη Φλωρεντία

Μια ονειρεμένη εμπειρία βίωσαν 16 μαθητές και 2 συνοδοι-καθηγητές του σχολείου μας μεταβαίνοντας στην μαγευτική Φλωρεντία για να παρουσιάσουν την εργασία τους στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε εκεί από τις 16 έως τις 20 Μαρτίου 2023. Οι μαθητές εργάστηκαν και παρουσίασαν με ευφάνταστο τρόπο μια ιστορική αναδρομή για την πόλη και τα μνημεία της. Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις άλλων σχολείων στο συνέδριο αλλά και να γευτούν την ίδια την πόλη περιδιαβαίνοντας στα μουσεία και στα παλάτσο της. Μια εμπειρία μοναδική και αξέχαστη! Οι συνοδοί καθηγητές ευχαριστούμε από καρδιάς τους υπέροχους μαθητές μας και τους γονείς τους που ήταν συμπαραστάτες σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της πραγματοποίησης της εκδρομής.

Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο

Τα τμήματα του σχολείου μας Α3 και Β3 επισκέφθηκαν σήμερα το Διαχρονικό Μουσείο και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο”. Οι απαρχές της θεατρικής έκφρασης χάνονται στα βάθη των αιώνων. Σταδιακά οι μύθοι από αφήγηση πράξεων έγιναν δράση, μίμηση και θεατρική πράξη. Στην αρχαία Ελλάδα το δράμα έχει τις ρίζες του στις τελετές για τον Διόνυσο, θεό της γονιμότητας και της βλάστησης.  Οι μαθητές, με την καθοδήγηση μουσειοπαιδαγωγών, μυήθηκαν στις τεχνικές του αρχαίου δράματος και ήρθαν σε επαφή με τα προσωπεία, τα ενδύματα των υποκριτών και τα μουσικά όργανα της εποχής. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Αν. Ντανίκα, Δ. Τσαούση και Ι. Κοντογιάννη.

                                  

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας στα Γιάννενα για την ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού στις 6 Μαρτίου, το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης (ΔΣΣΔ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών (ΠΤΝ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργάνωσε διημερίδα στις 9 και 10 Μαρτίου στην οποία συμμετείχαν σχολεία από όλη την χώρα. Το σχολείο μας συμμετείχε στην έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών μας και υπεύθυνες καθηγήτριες τις κυρίες Ευαγγελία Κακαρόντζα, Ευτυχία Λάνταβου και Γιάννα Παπαθανασίου.Οι μαθητές μας μίλησαν για τις δράσεις του σχολείου μας ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συνομίλησαν για το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού με μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα.Οι μικροί μας μαθητές ένιωσαν για λίγο φοιτητές καθώς για πρώτη φορά κάθισαν σε φοιτητικά έδρανα στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και γευμάτισαν στην φοιτητική λέσχη του Πανεπιστημίου. Τέλος επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στα Δημοτικό και Βυζαντινό μουσεία Ιωαννίνων.

Ανοίγει η πλατφόρμα για δηλώσεις στην κλήρωση Πειραματικών Σχολείων

Σας ενημερώνουμε ότι ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα αιτήσεων είναι ο παρακάτω:

Αιτήσεις μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), στη διαδρομή: Αρχική / Εκπαίδευση / Εγγραφή σε σχολείο / Εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία

έχει αναρτηθεί στον  ιστότοπο της ΔΕΠΠΣ στην διαδρομή αρχικό μενού  ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ Π. ΚΑΙ ΠΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή από την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00 έως τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 και ώρα 14:00

Επίσης αναρτημένα στην πλατφόρμα στο ποστ https://depps.minedu.gov.gr/?p=11639 είναι: ο σύνδεσμος, η Υπουργική Απόφαση Εισαγωγής, η απόφαση ΔΕΠΠΣ με τον Αριθμό Εισακτέων ανα σχολείο, τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν. Σύντομα θα αναρτηθούν οι οδηγίες υποβολής αίτησης, και η ενότητα Συχνές Ερωτήσεις (που θα ανανεώνεται τακτικά)

7ο Μαθητικό Συνέδριο της Βερόνας

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο 7ο Μαθητικό Ευρωπαϊκό Συνέδριο στη Βερόνα, με αντιπροσωπία μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξης.
Θέμα του συνεδρίου: “Κοινές Ευρωπαϊκές Αρχές και Αξίες και η Συνεισφορά της Ελλάδας και του Πολιτισμού της στη Διαμόρφωσή τους”
📌 Στην εργασία που παρουσιάσαμε, ερευνήσαμε το ερώτημα: πώς η περιοχή που κατοικούμε, η Θεσσαλία της Ελλάδας, συνέβαλε στο πνευματικό κίνημα του Διαφωτισμού, η ιδεολογία του οποίου διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό τη σύγχρονη ευρωπαϊκή ταυτότητα.
Αφορμή αποτέλεσε ότι το σχολείο μας περιβάλλεται από τις οδούς Ανθίμου Γαζή, Θεόκλητου Φαρμακίδου, Ιωάννη Λογιωτάτου και γειτονεύει με το άγαλμα του Ρήγα Βελεστινλή. Είναι τα ονόματα γνωστών προσωπικοτήτων, καθώς και οι 4 πίστευαν στις ιδέες του Διαφωτισμού και θεωρούνται δάσκαλοι του Γένους για τον Ελληνισμό εφόσον ήταν άνθρωποι που αγωνίστηκαν για τη διάδοση ιδεών όπως η ελευθερία, η δημοκρατία και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στη μόρφωση.
Συμμετείχαμε μαζί με περισσότερα από 100 σχολεία, γεγονός που εμπλούτισε τις εμπειρίες των παιδιών στην ερευνητική εργασία σε πραγματικές συνθήκες και την ανάπτυξη δημόσιου λόγου.
📌Μαζί με την εμπειρία του συνεδρίου, η ομάδα χάρηκε την περιήγηση στη μεσαιωνική Βερόνα και μια ημερήσια επίσκεψη στη γειτονική Βενετία. Με πολύτιμες εμπειρίες για όλους και όλες μας, μια πολύ δημιουργική συνεργασία στην ομάδα, πολλές χαρούμενες στιγμές και πολύ όμορφες εικόνες επιστρέψαμε ασφαλείς.
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες, κ. Τσίγκα και κ. Χαρμάνη, συγχαίρουν όλα τα παιδιά για την εξαιρετική συμπεριφορά τους και τους γονείς για την πολύτιμη υποστήριξη.
🌈Όπως είναι φυσικό, περιμένουμε τις επόμενες εξορμήσεις στη γνώση και την ομαδική ζωή

2o Πανελλήνιο Βραβείο Γαλλοφωνίας

La boite de curiosités magique

https://www.youtube.com/watch?v=1do5m1x9A4o

NOMS PARTICIPANTS Concours de la Francophonie 2023 niveau A1

L’acrostiche de curiosités françaisesNOMS PARTICIPANTS Concours de la Francophonie 2023 niveau A1

Description des objets du cabinet de curiosités français

Palmares-2023-Sans-classement-ATH

Μπράβο στην κυρία Μαρία Παπαγεωργίου, καθηγήτρια Γαλλικών και στην Εικαστικό μας κα Ευτυχία Λάνταβου για την εκπληκτική συνεργασία και μπράβο στα υπέροχα παιδιά μας για τη φρεσκάδα, το πείσμα και το ταλέντο τους.