Skip to main content

Αγιασμός 2023-24

Ρεπορτάζ από τον Αγιασμό στα 2 πειραματικά σχολεία της Λάρισας. Εκτός από τον Αγιασμό χωρίστηκαν τα τμήματα, δόθηκαν βιβλία στα παιδιά και έγιναν κανονικά όλες οι διδακτικές ώρες. Καλή χρονιά να έχουμε!

https://www.larissapress.gr/2023/09/28/larisa-me-ti-skepsi-stous-pligentes-oi-agiasmoi-ton-scholeion-foto/

Επίσκεψη σε θεατρικό εργαστήρι

Οι μαθητές του Ομίλου Θεάτρου του σχολείου μας την Τρίτη 6/12/2022 επισκέφτηκαν το θεατρικό εργαστήρι “Δίχως Ωμέγα” και συμμετείχαν στο βιωματικό παιχνίδι που ετοίμασε γι’ αυτούς η υπεύθυνη του εργαστηρίου.

Η μικρή χάρτινη βάρκα της σκηνής άνοιξε τα πανιά της και ταξίδεψε τους μαθητές. Χορός, κίνηση, έκφραση και άφθονος αυτοσχεδιασμός σε έναν ιδιαίτερο χώρο, με την αντίθεση ανάμεσα στο πραγματικό και στο υποκειμενικό να κυριαρχεί. Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Αναστασία Ντανίκα, υπεύθυνη του Ομίλου, και Δήμητρα Τσαούση.

Θεατρικός όμιλος: Μαθητική ταινία

 

Σκηνές από τα γυρίσματα της ταινίας μικρού μήκους “Η δικαίωση της Ελένης” που ετοίμασε ο θεατρικός όμιλος του σχολείου μας. Τελευταίες μέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων (12-2023) έγιναν γυρίσματα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα παιδιά προσφέρθηκαν να παίξουν τα ίδια μια μελωδία για το soundtrack της ταινίας, οπότε τα γυρίσματα συνοδεύτηκαν και από τη σχετική ηχογράφηση.

Η ταινία μικρού μήκους αποτελεί τη φετινή συμμετοχή του σχολείου μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακών ταινιών “Το φύλο σε πρώτο πλάνο”.