Skip to main content

Έκθεση δημιουργικότητας στο Γαλλικό Ινστιτούτο

 

Τα εγκαίνια της Έκθεσης δημιουργικότητας των μαθητών του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 26-6-2023 και ώρα 19.00 στον 1ο όροφο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, Κούμα 28. Συμμετέχουν τα μέλη των ομίλων φωτογραφίας και εικαστικών αλλά και πολλοί ακόμη μαθητές του σχολείου μας με δημιουργίες τους και κατασκευές. Ευχαριστούμε το Γαλλικό Ινστιτούτο και την Διευθύντριά του κ. Χρύσα Βουλγαράκη για την παραχώρηση της αίθουσας, τους συναδέλφους που δούλεψαν με τους μαθητές τους όλη τη χρονιά (η κ. Ε.Λάνταβου με τον όμιλο εικαστικών και με τα τμήματά της, η κ. Ε.Μιχαήλ με τον όμιλο φωτογραφίας, η κ. Μ.Παπαγεωργίου με τον όμιλο Γαλλικών, η κ. Α.Κόγια με τους μαθητές της, η κ. Ι.Κοντογιάννη με τον όμιλό της ΕφηΒΙΑ κ.α.) και φυσικά τα υπέροχα και δημιουργικά παιδιά μας. Η έκθεση θα λειτουργήσει ως τις 30-6-23 και θα είναι επισκέψιμη στις ώρες 19.00-21.00.

Βραβεία στους νικητές του Πρωταθλήματος στο σκάκι

Απονομή βραβείων και στους νικητές του 1ου Πρωταθλήματος σκακιού του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας στο οποίο συμμετείχαν πάνω από εκατό μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας. Το κύπελο σήκωσε η μαθήτρια της β’ Ναταλία Πλακιά ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο επίσης μαθητής της β’ και εξαιρετικός σκακιστής Σοφοκλής Αγγελακόπουλος. Και στους δυο προσφέρθηκαν ως δώρα σκακιέρες για να ετοιμαστούν για το επόμενο πρωτάθλημα. Οι διεκδικητές της τρίτης θέσης, Κώστας Καουνάς και Νίκος Ζαχαριάς αποφάσισαν να μην παίξουν μεταξύ τους μικρό τελικό και να μοιραστούν το χάλκινο μετάλλιο. Και του χρόνου παιδιά! Και μπράβο μεγάλο σε όσους κι όσες συμμετείχαν,, αλλά φυσικά και στον σκακιστή Μαθηματικό κ. Αστέριο Σκόδρα που μέσω του ομίλου ζατρίκιο και με άοκνες καθημερινές προσπάθειες διαδίδει το σκάκι στο σχολείο μας.

Το Πειραματικό πάει στο ….. Διάστημα

Τρεις ομάδες του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας συμμετείχαν στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος και παρέλαβαν τους επαίνους τους: Η ομάδα Moon camp-1o Peiramatiko αποτελείτο από τους Γεωργίου Άγγελο, Ντιούδη Ελευθέριο, Μπαμπαλή Ευθύμιο, η ομάδα moon explorers-4-Greece από τους Στέφου Μαργαρίτα, Χάβιαρη Νικόλαο, Κελεπούρη Αναστάσιο και Παπαγεωργίου Ιωάννα και η ομάδα Shreckleton από τους Καπετάνο Βασίλειο και Κουτσογιάννη Ευάγγελο.Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον καθηγητή τους, τον Φυσικό κ. Βασίλη Τουρναβίτη.

Βραβεία του διαγωνισμού Αριστοτέλης

Ούτε ένα ούτε δυο, αλλά δέκα βραβεία απέσπασαν οι μαθητές της α’ και β’ τάξης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας στον διαγωνισμό “Αριστοτέλης” της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Οι μαθητές που διακρίθηκαν: Από την α’ τάξη: Κελεπούρης Αναστάσιος, Μιχαήλ Παναγιώτης- Άγγελος, Τζουρμακλιώτη Ελένη, Τσίχλη Αναστασία-Ραφαηλία και Χατζηκωστής Δημήτριος. Από τη β’ τάξη: Καρατόλιας Αθανάσιος, Αγγελακόπουλος Σοφοκλής, Γκάγκας Γρηγόριος, Καπετάνος Βασίλειος και Αθανασίου Γρηγόριος. Μπράβο στα παιδιά μας και μπράβο στους ακούραστους καθηγητές τους κ. Βασίλη Τουρναβίτη και κ. Βάια Ράγια.

Οριστικός πίνακας κατάταξης των κληρωθέντων για την α’ τάξη του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας για το σχολικό έτος 2023-24

Αγαπητοί γονείς,

Ο οριστικός πίνακας κατάταξης των κληρωθέντων για την α’ τάξη του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας για το σχολικό έτος 2023-24 βρίσκεται στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://blogs.sch.gr/1gymlari/2023/06/01/oristikos-pinakas-katataxis-ton-klirothenton-gia-tin-a-039-taxi-toy-1oy-peiramatikoy-gymnasioy-larisas-gia-to-scholiko-etos-2023-24/