Skip to main content

Επίσκεψη στις ανοιχτές θύρες του Παν. Θεσσαλίας

Στις 27/2/2024 και ημέρα Τρίτη πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Α4 και των ομίλων Python και Ρομποτικής στις ανοιχτές θύρες του τμήματος με συνοδούς καθηγητές τους κ. Κόγια Α., ΠΕ88.02, Παρλάντζα Η. , ΠΕ86 και Ζώη Λ., ΠΕ86.

Τους μαθητές καλωσόρισε ο πρόεδρος του τμήματος κ. Γερογιάννης Βασίλειος, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος και τους ενημέρωσε για τις επαγγελματικές δυνατότητες που αυτό προσφέρει στους αποφοίτους του.

 

 

 

 

 

 

Έγινε παρουσίαση στο κεντρικό αμφιθέατρο:

περιήγηση στις αιθουσες διδασκαλίας:

και στα εργαστήρια του τμήματος:

Οι συνοδοί καθηγητές ευχαριστούν θερμά  τον Πρόεδρο και το προσωπικό του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων για την φιλοξενία και την άρτια ενημέρωση των μαθητών τους.

Εκπ/κή επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 20/3/2024 στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος “Λακωνία τοπία και πολιτισμός” επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας του τμήματος Γ4 με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς κ. Ζώη Λεωνίδα ΠΕ86 και κ. Λάνταβου Ευτυχία ΠΕ08.

Έγινε περιήγηση στα εκθέματα:

Μετά την περιήγηση, οι μαθητές επέλεξαν ένα αντικείμενο και το σχεδίασαν:

Τέλος, έγινε περιήγηση σε κοινή έκθεση Ελλάδας – Τσεχίας με θέμα τα σταμπωτά Τυρνάβου και τα μπλε σταμπωτά της Τσεχίας.

ενημέρωση ΕΕΠΕΚ 1/2/2024

Πραγματοποιήθηκε στις 1/2/2024 και ώρα 13.00 επιμόρφωση – ενημέρωση στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας από την ΕΕΠΕΚΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, σχετικά με τις δράσεις της, τα σεμινάρια αλλά και το Συνέδριο που πραγματοποιεί. Πως γίνεται κάποιος μέλος κλπ.
Την παρουσίαση έκανε ο κ. Δημήτριος Κολοκοτρώνης, Πρόεδρος της ΕΕΠΕΚ.

ΕΕΠΕΚ ενημέρωση

 

Διακρίσεις του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας σε πανελλήνιους αγώνες λόγου

Στους Η’ αγώνες λόγου που πραγματοποιήθηκαν στα εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη από τις 9 έως και τις 11 Φεβρουαρίου 2024, συμμετείχε πληθώρα σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών. Σε αυτούς οι μαθητές/τριες του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας πέτυχαν σημαντικές επιδόσεις, καθώς οι δύο ομάδες των διττών λόγων προκρίθηκαν στους ημιτελικούς, ενώ η μία ομάδα έλαβε την 1η θέση (Καλαμάτα Ειρήνη, Σολωμίδου Ιωάννα, Τσίχλη Αναστασία-Ραφαηλία).

Η’ αγώνες λόγου

Η’ αγώνες λόγου

Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας συγχάρηκαν τους μαθητές και τις μαθήτριες του ομίλου ρητορικής του σχολείου, Καλαμάτα Ειρήνη, Σολωμίδου Ιωάννα, Τσίχλη Αναστασία-Ραφαηλία, Νταούλα Ελευθερία, Κουρδή Χρήστο, Τζουρμακλιώτη Έλενα, Γεωργίου Άγγελο, Κουτουλάκη Βασιλική, Κωτούλα Αθανασία, Πρασσά Μυρτώ, καθώς και τις υπεύθυνες καθηγήτριες του ομίλου, κα Τσιάκου Ασπασία Παρασκευή και Ντάλλα Σπυριδούλα, για την εξαιρετική συμμετοχή τους στους Η’ Πανελλήνιους Αγώνες Λόγου, που συνδιοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη και το κολλέγιο «Ανατόλια» της Θεσσαλονίκης. Η διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου εξέφρασαν την περηφάνια τους για τη συνολική εικόνα των μαθητών του ομίλου και την υποστήριξή τους σε κάθε τους προσπάθεια.

Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νικόλαος Ζέρβας, στο οποίο αναφέρθηκε στην αξία αυτού του είδους των αγώνων, καθώς οι μαθητές μαθαίνουν να σκέφτονται και να τοποθετούνται για θέματα της επικαιρότητας και να επιχειρηματολογούν με λόγο και αντίλογο, βασική αρχή του διαλόγου, που με τη σειρά τους αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της δημοκρατίας.