Skip to main content

Ανταλλαγή με το Gymnasium Lapperdorf στο Ρέγκενσμπουργκ

Χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή μαθητών με το Γυμνάσιο του Lappersdorf στο Regensburg της Βαυαρίας🧡
Εγκαινιάσαμε μια σειρά ανταλλαγών που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την παρούσα σχολική χρονιά στο σχολείο μας. Μια μοναδική εμπειρία έζησαν 13 μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου μας και 3 καθηγητές την εβδομάδα από 1η Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Δεκεμβρίου. Πραγματοποίησαν το πρώτο μέρος της συνεργασίας μας με το Gymnasium Lappersdorf (https://www.gymnasium-lappersdorf.de/home/) παραμένοντας φιλοξενούμενοι σε σπίτια Γερμανών μαθητών😍. Το πρόγραμμα έχει τίτλο ” Θρησκείες και Πολιτισμός” και στο ταξίδι μας ασχοληθήκαμε με τα θρησκευτικά έθιμα της Γερμανίας και ειδικότερα της Βαυαρίας τα Χριστούγεννα. Στη συνέχεια, το Πάσχα , οπότε θα μας επισκεφτούν οι φίλοι μας πια μαθητές και καθηγητές από το Ρέγκενσμπουργκ❤🧡💛, θα ασχοληθούμε με τα ελληνικά έθιμα και τον εορτασμό του Πάσχα. Η εμπειρία μας ήταν μοναδική, καθώς ο καιρός βοήθησε πολύ σε αυτό. Η Βαυαρία μας υποδέχτηκε στολισμένη και χιονισμένη, το κρύο ήταν πολύ αλλά δε μας σταμάτησε,. Και τις Χριστουγεννιάτικες αγορές επισκεφθήκαμε, και στο Μόναχο πήγαμε και στο σχολείο πραγματοποιήσαμε εργαστήριά μας. Το σχολείο γέμισε από υπέροχες μυρωδιές γερμανικών παραδοσιακών μπισκότων που φτιάξαμε, τα μάτια μας έλαμψαν από τα χρώματα και τις κατασκευές από πηλό, μπάλες και γιρλάντες και η χαρά μας ήταν μεγάλη όταν ο ίδιος ο Sankt Nikolaus μας καλωσόρισε στο σχολείο. Μαζί μας και ομάδα μαθητών από τη Γαλλία ( Βρέστη) με την οποία θα πραγματοποιήσουμε ανταλλαγή τον Μάιο του 2024.
+27

Κάλαντα από τους μαθητές του σχολείου

Πολύχρωμα σκουφάκια, αυτιά ταράνδων, στέκες ξωτικών και ήχοι από τρίγωνα πλημμύρισαν την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας την Παρασκευή 22-12-2023. Την Περιφερειακή Διευθύντρια κ. Βασιλική Ζιάκα επισκέφτηκαν τα τμήματα Α1 και Α4 του σχολείου μας για να της ευχηθούν «Καλά Χριστούγεννα» με τον πιο μελωδικό τρόπο. Στην επιστροφή δεν παρέλειψαν να κάνουν μια στάση στην Κεντρική πλατεία της πόλης, όπου τραγούδησαν για άλλη μια φορά τα κάλαντα μοιράζοντας χαμόγελα στους περαστικούς. Επιπλέον, άλλα τμήματα επισκέφτηκαν το κοινωνικό παντοπωλείο, το γηροκομείο  και το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥΛ

 

 

 

Κάλαντα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας

Κάλαντα στ Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρισας

Γιορτή Χριστουγέννων

Με μια ζεστή χαρούμενη εκδήλωση, μέσα στο πνεύμα των ημερών, γιόρτασε τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας στον χώρο της χριστιανικής εστίας «Απόστολος Παύλος».
Στη σκηνή εμφανίστηκαν τα επανασταστημένα ξωτικά του ομίλου Τέχνες και Ζωή, ο Άι Βασίλης στη φυλακή από τον όμιλο Θεάτρου, ενώ τα παιδιά του ομίλου Δημιουργικής Γραφής μοιράστηκαν μαζί μας ένα πρωτότυπο κείμενο για μια χριστουγεννιάτικη συνάντηση γεμάτη περιπέτεια και φαντασία.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα τραγούδια της χορωδίας του σχολείου μας, παραδοσιακά κάλαντα και σύγχρονες μελωδίες, ενώ μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε και το πρωτοχρονιάτικο έθιμο της Θεσσαλίας για το «αμίλητο νερό». Μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα ήρθαμε όλοι μας λιγάκι πιο κοντά και νιώσαμε το μήνυμα της αγάπης, όπως ακούστηκε μέσα από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου και το γνωστό κείμενο του Ραούλ Φολλερώ.
Τη γιορτή διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί Ε. Κακαρόντζα, Αν. Ντανίκα και Ζ. Τσίγκα, ενώ υπεύθυνη για τη χορωδία ήταν η εκπαιδευτικός Μ. Ζαχαρίου.

Επιπλέον μετά τη γιορτή έγιναν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις όπως προβολή ταινίας,
κατασκευή χειροτεχνιών αλλά και χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων από ομάδα μαθητών και καθηγητών.

χριστουγενιάτικα γλυκά!

χριστουγενιάτικα γλυκά!

χειροτεχνίες

χειροτεχνίες

Επιτυχόντες στο Διαγωνισμό Θαλή

Οι επιτυχόντες μαθητές του σχολείου μας στο διαγωνισμό «Θαλής» που διεξήχθη στις 4/11/23 και οι οποίοι προκρίθηκαν στην επόμενη φάση είναι:

  1. Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  2. Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ 
  3. Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ 
  4. Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 
  5. Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΠΑΤΖΑΛΕΞΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 
  6. Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑ ΘΩΜΑΗ 
  7. Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΤΟΝΤΑΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ
  8. Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΗΣ
  9. Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΟΥΛΤΣΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
  10. Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΣΙΛΦΟΓΛΟΥ ΣΥΛΒΗΣ 
  11. Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΣΙΛΦΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ 
  12. Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΣΙΧΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΡΑΦΑΗΛΙΑ 

Βιωματικά Εργαστήρια Ρητορικής

Πραγματοποιήθηκε το βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς της Ένωσης Ρητορικής την Παρασκευή 1/12/2023  στο 1ο Γυμνάσιο Πληροφορικής Λάρισας.

Οι επιμορφούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τεχνικές καλλιέργειας του προφορικού λόγου, ρητορικά αγωνίσματα και συγκεκριμένους τρόπους ένταξης της ρητορικής στο Α.Π..
Στο τελευταίο μέρος της επιμόρφωσης συμμετείσχε και ο ρητορικός όμιλος του σχολείου!