Skip to main content

Βραδιά Ερευνητή 2023 στην Α τάξη

Στις αρχές του Οκτωβρίου 2023 το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας συμμετείχε στη δράση “Βραδιά του Ερευνητή”.  Ερευνητές και επιστήμονες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, συντονίζονται και συντονίζουν καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, πρωτοβουλίες και δράσεις για να μας γνωρίσουν καλύτερα με την έρευνα και την επιστήμη. Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στην ιστοσελίδα Researchers Night 2023

Το σχολείο μας συμμετείχε με τα τμήματα της Α τάξης στη δράση Chat Lab. Οι μαθητές της Α τάξης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις ερευνητών και να κάνουν τις ερωτήσεις τους για το αντικείμενο της έρευνας των επιστημόνων Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Οι Ερευνήτριες που παρουσίασαν στους μαθητές του σχολείου το αντικείμενο της δουλειάς τους ήταν:

Η κ. Μαριάννα Γιαννάκη  από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) με θέμα έξυπνες μεταφορές και αυτόνομα οχήματα.

Η κ. Μακρή Σωτηρία από το Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα τη σημασία διαχείρισης των αποβλήτων, καθώς και άλλα περιβαλλοντικά θέματα (ατμοσφαιρική ρύπανση, ανακύκλωση κλπ).

Η κ. Μαριάννα Παντούρα από το ΙΝΕΒ-ΕΚΕΤΑ/ΙΑΤΡΙΚΗ-ΑΠΘ με θέμα τη λειτουργία του ανθρώπινου μικρο βιώματος, την αλληλεπίδραση των μικροβίων με το ανοσοποιητικό μας σύστημα καθώς και την υγιεινή διατροφή.

Οι παρουσιάσεις έκλεισαν με τις ερευνήτριες να απαντούν στις ερωτήσεις των μαθητών και μαθητριών του σχολείου. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η πεποίθηση πως πολλοί από τους μελλοντικούς ερευνητές και ερευνήτριες της χώρας μας μαθαίνουν και παίρνουν ερεθίσματα μέσα από τις δράσεις του σχολείου μας.

Εκλογές 15μελούς 2023-24

Πραγματοποιήθηκαν τις 3 τελευταίες ώρες την 26/10/2023 οι εκλογές
για την ανάδειξη του 15μελούς συμβουλίου στο κλειστό γυμναστήριο.
Οι υποψήφιοι παρουσίασαν τους εαυτούς τους στους ψηφοφόρους όλου του σχολείου.

[metaslider id=7699]

Διαγωνισμός ρητορικής

Στις 28 και 29 Απριλίου του 2023, μαθητές και μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας συμμετείχαν στη διοργάνωση Speak Lab Oratory Games των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη.

Τους μαθητές συνόδευσε η υπεύθυνη καθηγήτρια Δήμητρα Τσαούση, η οποία φρόντισε για την προετοιμασία τους, ενώ στην ομάδα των κριτών συμμετείχε η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, Αναστασία Ντανίκα.

Μέσα σε ένα φιλικό και ευχάριστο περιβάλλον συνυπήρξαν, συνεργάστηκαν και διαγωνίσθηκαν με μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Δίνουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους debaters μας, Μουλά Μιχαήλ, Γεωργίου Άγγελο, Νταούλα Ελευθερία, Παπουτσή Αγάπη, Τζουρμακλιώτη Ελενα και Τσίχλη Αναστασία – Ραφαηλία, για την εξαιρετική και δυναμική συμμετοχή τους στο αγώνισμα του Debate!

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας συμμετείχε ενεργά στη 10η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού και διοργάνωσε την αθλητική δράση με τίτλο : ¨Μ΄ αρέσει το ΕΥ, το ΕΥ είσαι εσύ¨.

Με αφετηρία το σχολείο μας 310 μαθητές ακολούθησαν μία διαδρομή 4χλμ. διασχίζοντας την πόλη της Λάρισας με προορισμό το Εθνικό Στάδιο “Αλκαζάρ” και επιστροφή πάλι στο σχολείο. Στον αγωνιστικό χώρο του βοηθητικού γηπέδου του Αλκαζάρ οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού όπως 50μ , άλμα εις μήκος, 400μ, σκυταλοδρομίες, διελκυστίνδα κ.α. Η δράση μας έκλεισε με ένα τραγούδι με τον ομώνυμο τίτλο του δελτίου μας που δημιουργήσαμε με τα παιδιά με στόχο να ενισχύσουμε την αγάπη για φυσική δραστηριότητα , την αγάπη για την άσκηση. Η συμβολική αυτή διαδρομή και δράση , εκτός από την αθλητική της διάσταση, εμπεριέχει και τις Ολυμπιακές Αξίες των οποίων η επιρροή είναι απαράμιλλη στην βελτίωση της κοινωνίας μας.
Τα παιδιά τρέχουν, τελικά, για να υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι το ΕΥ (ΕΥζην-ΕΥτυχία-ΕΥσυνειδησία-ΕΥαγωνίζεσθαι-ΕΥρωστία-ΕΥημερία-ΕΥθύνη-ΕΥγένεια) είναι η επιδιωκόμενη στάση ΖΩΗΣ που πρέπει να κατακτάται με προσπάθεια, στοχοπροσήλωση και ηθική ακεραιότητα. Την δράση μας τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφερειακή Διευθύντρια κα. Ζιάκα Βασιλική, η Σύμβουλος Παιδαγωγικής ευθύνης και Ειδικότητας κα. Δημητρίου Ελένη και ο Δ/ντης ΔΔΕ Λάρισας κ. Ζέρβας Νικόλαος  με την Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής κα. Μπατσίλα Δάφνη.
Ευχαριστούμε τους καθηγητές φυσικής αγωγής κ. Μπαράκο και κ. Φιλανδριανό.

Βίντεο από την εκδήλωση:

Διαδρομή:

διαδρομή

διαδρομή

Επίσκεψη στο θέατρο “Το Καπλάνι της Βιτρίνας”

Οι τάξεις Α , Β’ και Γ’ Γυμνασίου του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας, παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση του Θεσσαλικού Θεάτρου
“Το καπλάνι της Βιτρίνας” στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2023.

 

Αγιασμός σχ. έτους 2023-24

Καθυστερημένα λόγω των καιρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για το
σχολικό έτος 2023 – 2024 στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λάρισας στις 28/9/2023.

Αγιασμός 1ου Πειραματικού Γυμνασίου σχ. έτους 2023/24

Αγιασμός 1ου Πειραματικού Γυμνασίου σχ. έτους 2023/24

Αγιασμός 1ου Πειραματικού Γυμνασίου σχ. έτους 2023/24

Αγιασμός 1ου Πειραματικού Γυμνασίου σχ. έτους 2023/24