Skip to main content

1ο Πειραματικό Γυμνάσιο:Μετακίνηση μαθητών – Δρομολόγια λεωφορείων

Παρακάτω θα βρείτε τα δρομολόγια των μισθωμένων λεωφορείων για την μεταφορά των μαθητών του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας που αφορούν στις γραμμές:  Θεοφράστου – Φαρσάλων – 1ο Γυμνάσιο, Τερψιθέα – Λιβαδάκι – Νεάπολη – 1ο Γυμνάσιο, Φαλάνη -Γιάννουλη – 1ο Γυμνάσιο (και επιστροφή) καθώς και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ από Συκούριο προς το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και αντίστροφα .

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ-ΦΑΡΣΑΛΩΝ

 ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΦΑΛΑΝΗ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ-ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ-ΚΤΕΛ-ΣΥΚΟΥΡΙΟ

 

 

 

Βραβεία στους μαθητές μας απο την Μαθηματική Εταιρεία

Η καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική τελετή βράβευσης των μαθητών του νομού Λάρισας που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κατά το σχολικό έτος 2023-2024, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11  Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Πλήθος συγγενών και φίλων, όπως επίσης και εκπαιδευτικοί, γέμισαν από νωρίς τις κερκίδες για να τιμήσουν όσα «μαθηματικά μυαλά» διέπρεψαν σε «Θαλή», «Ευκλείδη», «Αρχιμήδη», 17ο Διαγωνισμό «Μαθηματικά και Παιχνίδι» και «Πυθαγόρα».

Από το  σχολείο μας,  οι 12 μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό “Θαλή” και βραβεύθηκαν είναι οι εξής:

  1.  ΖΑΡΜΑΚΟΥΠΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
  2.  ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗ 
  3.  ΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ 
  4.  ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 
  5.  ΜΠΑΤΖΑΛΕΞΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 
  6.  ΜΠΟΥΜΠΑ ΘΩΜΑΗ 
  7.  ΝΤΟΝΤΑΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ
  8.  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΗΣ
  9.  ΠΟΥΛΤΣΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
  10.  ΤΣΙΛΦΟΓΛΟΥ ΣΥΛΒΗΣ 
  11.  ΤΣΙΛΦΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΣ 
  12.  ΤΣΙΧΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΡΑΦΑΗΛΙΑ 

 

 

 

Hμερίδα μαθηματικών με θέμα Εξελίσσοντας τη Διδασκαλία των Μαθηματικών: Από τον Σχεδιασμό στην Πράξη

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, στο 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, η βιωματική επιμορφωτική ημερίδα μαθηματικών με θέμα «Εξελίσσοντας τη Διδασκαλία των Μαθηματικών: Από τον Σχεδιασμό στην Πράξη». Η εκδήλωση, η οποία απευθυνόταν κυρίως στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, είχε ως στόχο την εξερεύνηση νέων μεθόδων και πρακτικών που μπορούν να ενισχύσουν τη μαθησιακή διαδικασία και να εμπλουτίσουν την εμπειρία των μαθητών.

Η ημερίδα υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου Μαθηματικών κ. Κωνσταντίνου Μπουραζάνα και την πολύτιμη υποστήριξη της διεύθυνσης του σχολείου, με ιδιαίτερη συμβολή του υποδιευθυντή και Μαθηματικού κ. Δημητρίου Δάσιου.

Η ημερίδα, με τις καινοτόμες προτάσεις της, άνοιξε νέους ορίζοντες στη διδασκαλία των Μαθηματικών, αναδεικνύοντας τη σημασία της μαθηματικής σκέψης και δημιουργικότητας για την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, με την αφοσίωσή τους, συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία και η επιμόρφωση αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ενίσχυση της μαθησιακής εμπειρίας των μαθητών.

Η επιτυχία της ημερίδας επισφραγίστηκε από τα βιωματικά σεμινάρια που υλοποιήθηκαν από τους έμπειρους μαθηματικούς κ. Βασιλική Γκαλίτσιου από το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου, κ. Αβραάμ Ζιώγα και κ. Απόστολο Νασίκα από το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λάρισας αντίστοιχα.

Οι εισηγήσεις και τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν ήταν ιδιαίτερα διαδραστικά και προσέφεραν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ιδέες και να αναπτύξουν νέες δεξιότητες.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η κ. Άρτεμις Παπαδημητρίου, Περιφερειακή Επόπτρια Ποιότητας Θεσσαλίας, και ο κ. Νικόλαος Ζέρβας, αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, οι οποίοι τόνισαν τη σημασία της συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών και την ανάγκη για καινοτομία στη διδασκαλία των μαθηματικών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2024 – 2025 για β’ και γ’ τάξεις.

Παρουσία της συμβούλου παιδαγωγικής ευθύνης του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας κ. Ελένης Δημητρίου, της Διυθύντριας κ. Σταματίας Γεωργίου, των Υποδιευθυντριών κ.κ. Κολοκοτρώνη και Ντάλλα, μελών του Συλλόγου Διδασκόντων και εκπροσώπων των γονέων ολοκληρώθηκε η κλήρωση για  β’ και γ’ τάξεις του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας, τα δε αποτελέσματα εμφανίζονται στο συνημμένο αρχείο:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ -ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024

Αγιασμός στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λάρισας

Ο Αγιασμός για το νέο σχολικό έτος 2024-25 θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Λάρισας την Τετάρτη 11-9-2024 στις 9 το πρωί. Τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στον αύλειο χώρο του σχολείου τους στις 08.45. Μετά τον Αγιασμό θα διανεμηθούν τα βιβλία της χρονιάς και θα δοθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα. Επειδή τα βιβλία ειδικά της α’ τάξης είναι πάρα πολλά καλό θα ήταν τα παιδιά να έχουν μαζί και την τσάντα τους ώστε να γίνει καλύτερη κατανομή  για τη μεταφορά τους. Την ημέρα του Αγιασμού δεν θα υπάρξει μετακίνηση με τα λεωφορεία του σχολείου.

 

Αναρτήθηκε η εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μας μονάδας για το σχολικό έτος 2023-24..

Αναρτήθηκε σήμερα η εξωτερική αξιολογηση της σχολικής μας μονάδας. Χαιρόμαστε που ο κόπος μας αναγνωρίζεται και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις παρατηρήσεις για βελτίωση.

 

year-2023-school-3101010-form-17-export