Skip to main content

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το Μουσείο Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν την Παρασκευή 19-1-2024 μαθητές του σχολείου μας. Συγκεκριμένα, μαθητές των ομίλων Θέατρο, Τέχνες και Ζωή και Από το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη μοιράστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν στα βιωματικά προγράμματα του Μουσείου «Βγαίνω στο φως» και «Όλοι για έναν και ένας για όλους». Υπεύθυνες για τους τρεις ομίλους είναι αντίστοιχα οι εκπαιδευτικοί Αν. Ντανίκα, Ε. Κακαρόντζα και Ε. Πετρενίτη.

Στο πρόγραμμα «Βγαίνω στο φως» οι μαθητές έμαθαν για τη δημιουργία της πρώτης κινηματογραφικής μηχανής και γνώρισαν τα μυστικά του κινηματογραφικού λόγου (εικονογράφηση σεναρίου, είδη πλάνων, γωνίες λήψης), ενώ στο «Όλοι για έναν και ένας για όλους», παρακολουθώντας κινηματογραφικά πλάνα αξιόλογων δημιουργών, προβληματίστηκαν για το διαχρονικό θέμα της διαφορετικότητας. Και οι δύο ομάδες μαθητών στο τέλος των αντίστοιχων προγραμμάτων είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν κινηματογραφικά δημιουργώντας τη δική τους ταινία μικρού μήκους μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα “green screen”.

Στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικών προγραμμάτων συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Αν. Ντανίκα, Ε. Πετρενίτη και  Β. Τουρναβίτης.