Την Πάτρα επισκέφθηκαν μαθητές του σχολείου μας στις 18-20/4/2024 στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου με τίτλο «Έλα να σου μιλήσω για τον τόπο μου». Το συνέδριο διοργανώθηκε από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών με συμμετοχή 390 περίπου σχολείων, κάποια από τα οποία παρουσίασαν τις εργασίες τους εξ αποστάσεως και κάποια δια ζώσης. Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν στο Δίκτυο Σχολείων εκπόνησαν ερευνητικές εργασίες, έργα δημιουργικής γραφής, εικαστικά, δρώμενα, ψηφιακές αφηγήσεις, μουσικές παραγωγές, βιωματικά εργαστήρια, κυρίως πάνω στις εξής υποενότητες: τοπική ιστορία, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι, τοπική λογοτεχνία/ συνδεδεμένοι με τον τόπο λογοτέχνες, τέχνες και  αρχιτεκτονική, τοπική  ιδιομορφία, εξέχουσες μορφές του τόπου.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι μαθητές των ομίλων Καλλιτεχνικών, Τέχνης και Ζωής και Θεάτρου με εργασίες που αφορούσαν το έργο του Μ. Καραγάτση και τους δεσμούς του λογοτέχνη με τη θεσσαλική ύπαιθρο  και την πόλη της Λάρισας. Ο όμιλος «Τέχνες και Ζωή», με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Ευαγγελία Κακαρόντζα, δημιουργησε μια ψηφιακή αφήγηση με μνήμες του Καραγάτση από τα παιδικά του χρόνια, με βάση τη λογοτεχνική αφήγηση της κόρης του Μαρίνας Καραγάτση. Ο όμιλος Καλλιτεχνικών, με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό Ευτυχία Λάνταβου, παρουσίασε έργα μαθητών εμπνευσμένα από το θεσσαλικό τοπίο και τις όχθες του Πηνειού, όπως αυτά περιγράφονται στα έργα του Καραγάτση, ενώ ο όμιλος Θεάτρου με υπεύθυνη την κ. Αναστασία Ντανίκα, συμμετείχε με μια ταινία μικρού μήκους βασισμένη στο έργο του Μ. Καραγάτση «Συνταγματάρχης Λιάπκιν». Οι λήψεις για την ταινία έγιναν μέσα στον αυθεντικό χώρο όπου εξελίσσεται η υπόθεση του έργου, στην Αβερώφειο Σχολή Λάρισας.

Παράλληλα με το συνέδριο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν στην Πάτρα το ιστορικό οινοποιείο Achaia Clauss, το κάστρο της πόλης, τον Φάρο, αλλά και τη Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς», ενώ κατά την επιστροφή τους απόλαυσαν μια βόλτα στη γραφική Ναύπακτο.

Total Page Visits: 654 - Today Page Visits: 7