Ο όμιλος ιστορίας σε συνεργασία με τον όμιλο γερμανικών πραγματοποίησαν πρόγραμμα ανταλλαγής  μαθητών τη σχολική χρονιά 2022-23. https://www.onlarissa.gr/2023/05/17/episkepsi-germanon-mathiton-sti-larisa-sto-plaisio-programmatos-antallagis-mathiton/

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας με το Gymnasium Lapperdorf της Βαυαρίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Λάρισας: «Προηγήθηκε επίσκεψη των δικών μας μαθητών από τις 25 μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2023. Οι ανταλλαγές μαθητών με ευρωπαϊκά σχολεία και η συνεργασία μαζί τους είναι ένας από τους στόχους που έχει θέσει το σχολείο μας και πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία, επιτυχία η οποία αποτυπώθηκε στα πρόσωπα των παιδιών την ημέρα του αποχαιρετισμού με δάκρυα και αγκαλιές.

Η ανταλλαγή αυτή χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το ΕΓΙΝ (Ελληνο-γερμανικό Ίδρυμα Νεότητας) και είχε ως θέμα έρευνας την Ιστορική Μνήμη και ιδιαίτερα: «Παιδιά και έφηβοι στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής- Η αντίσταση, το τραύμα και η απώλεια». Οι μαθητές των δυο σχολείων συνεργάστηκαν, ερεύνησαν και επισκέφθηκαν τα Μαρτυρικά χωριά του νομού μας – Τσαριτσάνη και Δομένικο- όπου και ξεναγήθηκαν από τους κ. Θ. Βαθράκη και κ. Στ. Ψωμιάδη.

Total Page Visits: 292 - Today Page Visits: 3